Biografie

Ik opereer als trainer / consultant op het snijvlak tussen bedrijfsvoering en ondersteunende ICT. Ik acteer makkelijk in team- en lijnmanagementrollen. Ik coach collega’s en andere professionals. Grootschalige programma’s aansturen is een kenmerkende specialiteit. Vanuit visie en business doelstellingen richt ik bij opdrachtgevers het werken onder architectuur in en help ik klanten het managen van hun IT portfolio te optimaliseren. Mijn financiële expertise is hierbij een belangrijke succesfactor.

In mijn rol als docent begeleid ik incompany groepen naar vitale IT strategie, en structureer ik met opdrachtgevers de besturing van de ICT.

Als eminens grise acteer ik vanuit mijn expertise en ervaring voor klanten vaak als mediator in conflicten en politiek beladen situaties tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Expert in …

  • Regievoering en opdrachtgeverschap
  • Organisatieinrichting en – ontwikkeling
  • Portfolio management
  • Financieel management en ICT waardecreatie
  • Programmamangement
  • Kwaliteitsmanagement

Trots op …

  • Bij Achmea was ik verantwoordelijk voor de inrichting en aansturing van het IT portfolio Office, met als resultaten: serieuze ‘compliance defects’ weggewerkt, tevreden RvB en directies weer ‘In control’. Daarnaast: 25% kostenreductie in de applicatieportfolio.
  • Bij een grote IT serviceprovider heb ik de TCO dienstverlening ontwikkeld en op de kaart gezet. Deze dienstverlening werd ingezet bij opdrachtgevers als Schiphol, RWS, ANWB, Stork, ABN AMRO. Het bereikte resultaat was een aantoonbare TCO reductie tot 30% bij opdrachtgevers.
  • Als programmamanager heb ik bij Shell in Rotterdam voor het IT bedrijf zorg gedragen voor een organisatiestructuur en procesherontwerp waarmee ik deze organisatie heb geleid en begeleid naar een ISO 9001 certificering. Het programma wat ik leidde heeft geresulteerd in voorspelbare kwaliteit van IT diensten, een kortere doorlooptijd van releases, en meer effectiviteit. En belangrijker nog, meer klanttevredenheid.

Genoten opleiding

Ik ben als ingenieur Lucht en Ruimtevaarttechniek afgestudeerd in Delft. Na mijn studie ben ik in de IT wereld verder gegaan: van kwaliteitsconsultant, teamleider tot recent manager van een afdeling IT portfolio management. Momenteel ben ik onafhankelijk consultant / trainer op het gebied van strategisch informatiemanagement.